Vintage hoedjes bekijken.

Zomerhoedje dat vroeger gedragen werd naar het strand.
Zomerhoedje dat vroeger gedragen werd naar het strand.
Zomer dames hoedje. Voor op het strand. Vintage.
Zomer dames hoedje.
Voor op het strand. Vintage. Met grove voile.

 

vintage hoedje voor feestelijke gelegenheden van veren.
vintage hoedje voor feestelijke gelegenheden van veren.
IMG_3393
Vilten cloche, uit Parijs. Vintage.

Een vrouw sprak mij aan en zei dat ze mijn hoed zo mooi vond staan. Hierdoor kwamen we aan de praat en werd ik uitgenodigd om haar collectie antieke hoedjes te komen bekijken als ik eens in Haaksbergen zou zijn.

Dus waarom niet…….Lenie bleek erg gezellig en enthousiast te kunnen vertellen over al haar hoeden die ze van div. oude dames heeft gekregen . Telkens werd mij weer een mooi exemplaar in de hand gedrukt en ik kon kijken hoe ze waren gemaakt. Met verbazing trouwens over hoe de ene heel precies was afgewerkt en de andere met grote steken en verkeerd garen ,tenminste zo denken wij daar nu over.

Er waren ook hoeden voor de zomer te zien die op het strand gedragen werden. Vaak voor de dames afgewerkt met grof voile, lijkt bijna op een visnet! Wel weer inspirerend voor mij moet ik zeggen.

Eén mocht ik uitzoeken en mee nemen . Nou, daar heb ik natuurlijke even over getwijfeld want ik vond dat nog al wat maar toen ze aan bleef dringen heb ik toch de vilten cloche gekozen, op de onderste foto te zien.Zo mooi gemaakt en helemaal in verhouding. Ik ben er blij mee en hij krijgt een mooi plekje. Ook kreeg ik nog een vingerhoed kado die mij past want dat is best moeilijk te vinden en zij had daar ook een enorme collectie van.

BEDANKT LENIE UIT HAAKSBERGEN!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.